Häiriötön LED-S valaistusjärjestelmä

Häiriötön LED-S valaistus­järjestelmä

LED-S tuo laatua valaistukseen ja sen ohjaukseen. Järjestelmä perustuu keskitettyyn tehonsyöttöön ja portaattomaan analogiseen säätöön. Se voidaan sovittaa lähes kaikkiin valaistuksen ohjausjärjestelmiin.

Teholähteenä on järjestelmän koosta riippuen yksi tai useampia tasasuunnattuja 3-vaihemuuntajia. Oikein mitoitettuna ja asennettuna muuntaja tulee kestämään paljon pidempään kuin pitkäikäisinkään nykyelektroniikkaan perustuva virtalähde.

Pitkäikäisyyttä on ajateltu myös säätimen suunnitelussa. Se on toteutettu mahdollisimman yksinkertaisilla elektronisilla ratkaisuilla pyrkien pitkäikäisyyden ohella häiriöttömyyteen.

Tuloksena on kauniisti pimeästä täyteen kirkkauteen säätyvä häiriötön valaistusjärjestelmä. 

Miten LED-S eroaa muista LED-järjestelmistä

 

Perinteisellä ja pitkäikäisellä muuntajatekniikalla syötetään valaisimille DC-jännite. Muuntaja tuottaa erittäin tasaista ja häiriötöntä sähköä. Näin vältetään valaisinkohtaisten hakkuriteholähteiden ongelmat – EMC-häiriöt, häiriöt sähköverkkoon, vikaherkkyys ja lyhytikäisyys.

 

LED-S säätimellä voidaan säätää LED-valaistusta täysin portaattomasti 0-100%:n välillä. Se toimii moitteettomasti pienilläkin valotehoilla, eikä tuota vilkuntaa tai häiriöitä videokuvaan kuten tavanomaiset ratkaisut.

 

LED-S:n edut: 

  • yksinkertaisuus
  • toimintavarmuus
  • huoltovapaus
  • pitkäikäisyys  
  • portaaton analoginen säädin
  • häiriöttömyys myös pienillä valotehoilla
  • kotimaisuus
  • mahdollisuus liittää useimpiin ohjausjärjestelmiin

Tiloihin, joissa valolta vaaditaan laatua

LED-S on kehitetty kohteisiin, joissa häiriöttömyys ja himmennettävyys ovat itsestään selviä vaatimuksia

Konserttisalit, teatterit ja studiot, ylipäätään tilat, joissa tallennetaan liikkuvaa kuvaa, mahdollisesti suurnopeuskameroilla, ja työskennellään äänentoistolaitteiden kanssa. Näissä tehtävissä tavanomaisilla liitäntälaitteilla varustetut valaisimet aiheuttavat ikäviä häiriöitä varsinkin himmennettäessä. 

LED-S on lähes häiriötön järjestelmä. Ei satoja erillisiä hakkuriteholähteitä aiheuttamassa EMC-ongelmia ja häiriöitä sähköverkkoon. Vain yksi keskitetty teholähde, joka tuottaa puhdasta tasavirtaa, ja analoginen säätö ilman digitaalisia komponentteja.